A Fertő tó legszebb vitorlása

Nagylányommal a bécsi rokonoktól Neusiedl am See felé autóztunk az A4 autópályán. Nyár volt, meleg volt, alig vártam már, hogy az osztrák fővárost elhagyva megérkezzünk végre a Fertő tóhoz, az ottani rokonokhoz.

Azt persze tudtam, hogy vitorlázni is fogunk, de arra azért nem számítottam, hogy milyen csodálatos élményben lesz részem. Hiszen Gábor hajója, a Freya-II hivatalosan is a Fertő tó legszebb vitorlása! Mármint a tó osztrák oldalán. (Bár őszintén: nem hinném, hogy a magyar térfélen akadna kihívója egy hajószépségversenyen… Ha mégis, akkor elnézést kérek a tulajdonostól! Ja, és persze nemcsak elnézést: képeket is kérek! 😉 )

No, de vissza Freya-hoz! Ha a bőszeles Fertő tavi élmény nem fújt ki lényeges részleteket a fejemből, akkor a vitorlást Gábor osztrák ismerőse építette, Mödlingben, eredeti angol tervek alapján. Az idén 87 esztendős mestert, aki a hajót eredetileg magának készítette, Gábor a Neusiedl-i yacht clubból ismerte. (Ez is megérne egy misét! Ismeretlenül is minden tiszteletem a jó öregé, akinek idős kora ellenére még nagyszabású tervei vannak, aki hajót ácsol magának!)

Végül azonban a mester szerencsétlensége lett Gábor szerencséje, ugyanis az öreget derékbajok kínozták, ami miatt le kellett mondania a hajózásról. A Freya eladósorba került, és rokonom lett a szerencsés vevő.

Egyelőre röviden ennyi. Meg néhány fotó.

Részletesebb adatokra is van ígéretem “odaátról”, és ha megkapom a hajóról szóló osztrák újságcikkeket, fényképeket, egyéb dokumentumokat – és persze ha igény mutatkozik rá 😉 – ismét jelentkezem.

4 hozzászólás

 • By richárd, 2011. január 17. hétfő @ 21:52

  szívesen láttam újra a képeket, és várom a részletes beszámolót 🙂

 • By andras, 2011. január 17. hétfő @ 22:29

  Vajon miért érzem úgy, hogy a részletes beszámolóhoz elengedhetetlen infókat autentikus közegben, a Freya fedélzetén kellene átvennem, mondjuk tavasszal, a Fertőn!? 😉

 • By richárd, 2011. január 18. kedd @ 08:44

  bennem is felmerült, hogy legalább egy külső szemrevételezésre, kellene egy csapattúrát szervezni a Fertőre, ahol egyébként is figyelemreméltó vitorlás élet zajléik, tán még bérelhetnénk is valami lélekvesztőt az osztrák oldalon és lögybölhetnénk egyet, ha már oylan sokat emlegetjük egyébként is, főleg jollés összefüggésekben a határvizet.

 • By zsofi, 2011. január 18. kedd @ 09:22

  egyet értek 🙂 , emlékeztek arra a mondatra a sárga szóbeli kérdéssoros könyvben, hogy a “Fertő tó osztrák oldalán nagyobb a vitorlás élet” 🙂

Egyéb linkek ehhez a bejegyzéshez:

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Önnek be kell jelentkeznie ahhoz, hogy kommentelhessen.

Impresszum