Füreden járt 2 mocó …

Mióta terveztük, hogy „le kéne menni a Balatonra télen”. Húztuk-halasztottuk, végül január  utolsó vasárnapján  – a Köd Kupa után 3 hónappal – csak nekiindult a Filo család.

Az autópályán forgalomnak nyoma sem volt, Füreden is csak a helyiek lézengtek a bezárt üzletek sötét kirakatai előtt. A kikötőben a befagyott hajóboxokban a vitorlások helyét átvették a kacsák, akik a vékony jégen csúszkáltak kenyérdarabok után.

A hangok is milyen mások ilyenkor. Bár a móló a megszokott módon döngött alattunk, hiányzott a fall kötelek zenéje az árbócon. Míg a legtöbben az éhes kacsákat etették, mi egy stégen felejtett kötéllel gyakoroltuk a bikanyolcast. 🙂

A sétányon bandukolva megcsodáltuk a mocós szobrot, melyről András mesélt már nekünk itt korábban.

Szép volt, jó volt, de legközelebb reméljük már lesz napocska és szél (bár ez utóbbi most nem hiányzott) és a víz felől fogjuk megközelíteni Füredet lobogó vitorlákkal. 🙂

1 hozzászólás

  • By andras, 2011. január 31. hétfő @ 21:11

    Szia Zsófi, szia Frigyes! Jó volt látni benneteket és Füredet! 😉 Én jövő héten tervezek egy hasonló ráhangoló leruccanást, csak úgy. Régebben mindig tartottam a polcomon egy palack szezonvégi merítésű Balaton-vizet, de most nincs. 🙁 Menni kell!

Egyéb linkek ehhez a bejegyzéshez:

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Önnek be kell jelentkeznie ahhoz, hogy kommentelhessen.

Impresszum