A Shanti vízre került

Egy hosszú, és izgalmas történet első fejezetét zártuk le április 16-án, Agárdon, amikor a Velencei-tavi Vízi Sportiskola kikötőjében,  vízre került a “madár”, azaz a Shanti.

A történet még 2010 tavaszán kezdődött, amikor egy szeles-napos délutánon kipróbáltunk egy svert zugvogelt. Az egy holland építésű fahajó volt. Kifújt szélben próbálgattuk, és nagyon meggyőző volt. Az üzlet akkor nem jött össze. De a képbe került a nagyobb testvér, a kielzugvogel.

Kalandos hetek, hónapok következtek ezután. Még aznap, amikor a fahajó nem jött össze, elautóztunk Győrbe, ahol egy távoli netes ismerős udvarán szemeztünk egy romos tőjeksúlyos madárral. Mire rászántam magam a vásárlásra, az apróneten elment a hajó. A győri ismerős látva elkeseredésemet, előkotort az emlékeiből, és a gépén egy osztrák pacákot, akiről tudta van egy kielzugvogele, ami eladó…

Vad levelezésbe kezdtünk, jöttek képek, és nagyjából ekkor eldőlt a dolog. Fritz egy Bavaria 32-esre váltott a Klagenfurt körüli tavakon, ezért került eladósorba a hajó, trailerestől. Kiderült aztán igazán a barátnője édesapjáé volt a hajó, aki meghalt, ő használta aztán egy ideig. Sok-sok időpont volt, de egyik sem jött össze. Mígnem február elején feldobta, hogy szívesen elhozza a hajót a magyar határig, amikor Bécsben lesz dolga. Így is lett, február 4-én, pénteken Ferivel mentünk Rábafüzesre, a madárért.

A képek, amelyek alapján megállapodtunk egy évesek voltak, de a hajó ránézésre jó állapotban volt. Persze, mint majd a folytatásból kiderül, voltak rejtett hibák, amelyek csak a bontás közben derültek ki, de ettől függetlenül megérte :).

Nem egészen másfél hónap alatt a T-Jolle Kft.-nél szépen rendbe tették, amit kellett – maradt még őszre is azért pofozgatni való, és vbár eredetileg április 22-re vállalták az átadást, 16-án már vízre kerülhetett a madár.

Nevet is kapott, mert nem volt neki.

Shanti – békét, egyensúlyt, áldást jelent – egyebek mellett szanszkrit nyelven.

Jó szelet nekünk!

1 hozzászólás

 • By andras, 2011. április 17. vasárnap @ 17:38

  Látom, már külön kategória-címet is kapott “Shanti”! Teljes joggal: hiszen valószínűleg a jövőben itt lesz a legtöbb publikáció! 🙂
  Kicsit irigykedve olvastam az élménybeszámolót, de annak örülök, hogy a csapat ennyire együtt van!
  Gratulálok!
  Amúgy pezsgőcsattanás volt? Ha nem, arra még beneveznék!!! 😉
  Shanti … ööö Sánti -> így szólítottak az általános iskolában! 😀

Egyéb linkek ehhez a bejegyzéshez:

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Önnek be kell jelentkeznie ahhoz, hogy kommentelhessen.

Impresszum