Napfényes, szeles, csuszás, halászleves felkészülés

A Kékszalag felkészülés jegyében, és mert Shanti csigái és felhúzói kezdtek már berozsdálni az egy hónapos állásban, meg kellet futtatni, amihez gyönyörű napsütéses időt, jóidő felhőket és sportszelet – észak-észak-nyugatit – rendeltünk. Meg is volt minden 🙂

Ugyan korán indultunk, de csak úgy 11 tájban értünk Agárdra. Ahogyan az máér lenni szokott, szereléssel kezdtük, mert a fock és a grósz felhúzóinak bikái az árbocon erősen viseltesek voltak, legutóbb a lekötésnél már el-elhajladoztak. Ezt gyorsan letudtuk.

Miután északi szlünk volt, felhúztuk a Alfonséktól kapott génuát. Gyönyörű állapotban van a 2003-as vászon. Kifutáshoz azonban csak a grószt hasznáktuk, és ahogy német tanítómesterünktől tanultuk, olyan fürgén kikrarcoltunk a kikötőből. Odakint úgy határoztunk, a szél túl erős a génuához, ezért azt le, a normál fock-ot pedig felszereltük. Ilyet amúgy sem csináltunk még, mármint vitorlacserét a vízen.

Nem készültünk nagy túrára, inkább gyakorlást ütemeztünk be erre a napra. A kikötő előtt, a versenypálya előterében forgolódtunk. A szél olykor egészen erősen fújt, olykor persze leállt, ahogyan az Velenecei tavon szokot :). De remek köröket mentünk. Halzoltunk, fordultunk, lobogtattunk, sok-sok fogást gyakoroltunk, váltott kormányosokkal.

Úgy két és félórás menet után, ahogyan a nagykönyvben meg van írva, kikötöttünk. Tanítani kellene, olyan precízen álltunk be a még mindig északi-észak-nyugati szélben.

Ebéd, természetesen a Szúnyogszigeten, Frigyes egyébként sem járt még ott. Halászlé, csusza, húsleves, kijevi – ezeket teszteltük ma. Rendben volt mind 🙂

Ebéb közben folyt az elméleti felkészülés, taktitai egyeztetés a szalagra. Ebéd után vissza a kikötőbe, és gyorsan ki a vízre. Ismét flottul kihajóztunk – ok, a kormánylapátot a szükségesnél kicsit később engedtük le, de így legalább volt némi adrenalin :D. Odakint ismét jónáhány iskolakört tettünk, változatlanul sportos szélben. Nagyon jól ment a hajó, nagyon jól mentek a manőverek. A kikötés is.

Azt hiszem a csapat nevében írhatom, remek időben, remek hangulatú felkészülési vitorlázást tartottunk. Csapatunk két újonca ugyan nem volt velünk, de ami késik nem múlik, őket is be fogjuk avatni Agárdon is. Jó volt, kellett már nagyon.

Amint lehet megismételjük 🙂

2 hozzászólás

  • By feri, 2011. július 6. szerda @ 22:41

    Remek nap volt, köszönöm. Bár a nap megmutatta egy kevésbé remek arcát is az arcomon:))

  • By zsofi, 2011. július 7. csütörtök @ 08:05

    … és megmentetünk egy békát egy rejtélyes sárga-fekete állat fogai közül 🙂

Egyéb linkek ehhez a bejegyzéshez:

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Önnek be kell jelentkeznie ahhoz, hogy kommentelhessen.

Impresszum