Megújul az öreglány

Új bordákat kap, mert megérdemli 🙂

Különös, hogy az idei télen épp aznap esett a legnagyobb hó, amikor Ferivel kinéztünk Diósdra, hogy hol tart a Shanti felőújítása. A fa bordák, ahogyan sejthető volt, eléggé el voltak korhadva, helyettük Gáborék masszív műanyag vázat adnak a hajónak, amiről időközben kiderült, minden bizonnyal a legidősebb vándormadár Agárdon.

Az új bordákkal, vagy 20-25 kilóval könyebben és a nagyvitorla travellerrel, és a tervek szerinti új nagyvászonnal viszont gyors lesz, mint a villám. Kíváncsi vagyok az eddigi 7,5 csomót meddig lehet feltornászni. Néhány kép – Feri jóvoltából – a felújításról.

5 hozzászólás

 • By zsofi, 2012. január 11. szerda @ 20:01

  Bizony, megérdemli az alapos felújítást, hogy még sokáig hajózhassunk vele. Kváncsi vagyok a végeredményre 🙂

 • By andras, 2012. január 12. csütörtök @ 20:31

  🙂 🙂 😀
  Hú, ez szuper!
  Nem mintha eddig lomha lett volna a vénasszony! 😉

 • By feri, 2012. január 13. péntek @ 22:18

  Így tulajdonképpen csak részben a legidősebb, hiszen másrészrőé a legújabb:)) Öröm volt látni, hogy sorra került a Shanti, és megdöbbentő volt, hogy majdnem akkora, mint a “nagyhajók” Az értő kezek felől meg nincs kétségem.
  Jöjjön már a jó idő, a betyár mindenségit:))

 • By Kata, 2012. január 28. szombat @ 16:49

  Vao! Én is nagyon örülök, hogy megújul Shanti kisasszony (hiszen egyetértek Andrással, nem hiszem látatlanban sem, hogy lomha vénasszony lett volna)! Richárd, lennék Nálad hajó! Szerintem Shanti nagyon megfogja Neked ezt hálálni, nem tudom, hogyan kell egy GPS-t a lehető legpontosabb sebességmérésre kalibrálni, de remélhetőleg érdemes lesz utána járnod!

 • By richárd, 2012. január 28. szombat @ 21:35

  Köszönjük a bíztatást! 🙂 Kata@ én is lennék hajó nálam :), és tudom, valahányszor csak a fedélzetére lépünk és elrúgjuk a partot, meghálálja a gondoskodást…

Egyéb linkek ehhez a bejegyzéshez:

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Önnek be kell jelentkeznie ahhoz, hogy kommentelhessen.

Impresszum